Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

Ένας χρόνος σχεδόν έχει περάσει από την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και τα αποτελέσματα είναι εμφανή. Μετανάστες πεθαίνουν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι απελάσεις και οι επαναπροωθήσεις στην Τουρκία συνεχίζονται, με άγνωστο το μέλλον γι αυτούς τους ανθρώπους στην «ασφαλή χώρα της Τουρκίας» όπως λέει κι η συμφωνία. Στρατός-ΝΑΤΟ-Frontex( βλ. παρουσία ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, εκατοντάδες στρατιωτικούς στα στρατόπεδα προσφύγων κ.ά.) έχουν κύριο λόγο στη διαχείριση του προσφυγικού καταστέλλοντας και τρομοκρατώντας πλήθη εντός κι εκτός στρατοπέδων και οι φράχτες στα σύνορα διατηρούνται και ενισχύονται. Οι συνθήκες κράτησης παραμένουν άθλιες και μες στα στρατόπεδα επικρατεί μια σιωπηρή κραυγή που λέει “no future- black future for us” όπως δηλώνουν και οι ίδιοι. Οι ίδιοι οι πρόσφυγες είναι αυτοί που μας λένε πως οι ΜΚΟ, όπως και ισχύει, δε δίνουν αλληλεγγύη, αλλά είναι οι «αλληλέγγυοι επι πληρωμή» που έρχονται να κάνουν «βάρδιες ανθρωπισμού» και μετά εξαφανίζονται, γεμίζοντας τις τσέπες του Κόκκαλη και κάθε άλλου εργολάβου που επενδύει στην ανθρωπιά.
Είναι όμως αυτά το hot-spots κέντρα φιλοξενίας;
Σίγουρα όχι. Μπορεί σε κάποιους να ακούγεται υπερβολικό, αλλά όταν μιλάμε για hot-spots μεταναστών, μιλάμε για σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Και αυτό γιατί μιλάμε για δομές του κράτους όπου καταργούνται στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα όπως αυτά της εξασφάλισης βασικών αναγκών ενός ανθρώπου.( βλ. απόκρυψη από τα κανάλια των δεκάδων θανάτων που έχουν συντελεθεί εντός των στρατοπέδων). Μιλάμε για δομές του κράτους όπου επιτυγχάνεται ο εγκλεισμός χιλιάδων ανθρώπων που έχουν φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης και αποτελούν άμεση «εσωτερική απειλή» για κάθε κράτος που σε περιόδους κρίσης προσπαθεί να κρατήσει τη συνοχή του, να διορθώσει τα κακώς κείμενά του για να βγει αλώβητο από την οκτάχρονη πλέον δομική κρίση του συστήματος που τo ίδιo συνέβαλε στο ξέσπαμά της. Είναι οι άνθρωποι που πρώτα και κύρια βιώνουν με τον χειρότερο τρόπο τα αποτελέσματα των πολιτικών αυτών, καθώς όχι μόνο άφησαν τα σπίτια τους, φτωχοποιήθηκαν βίαια και τώρα βιώνουν τις άθλιες συνθήκες κράτησης. Αυτές εν τέλει οι δομές, είναι στρατόπεδα συγκέντρωσης καθώς θα αποτελέσουν ένα μοχλό πίεσης για την επιβολή των νέων συνθηκών εργασίας που ακούνε στο όνομα της επισφάλειας, των ελαστικών ωραρίων, των υποκατώτατων μισθών κι έτσι οι πρόσφυγες αποτελούν οργανικό κομμάτι της νέας εργατικής βάρδιας που ακούει στο όνομα, με τη σειρά της, της μισοδουλειάς-μισοανεργίας ως μόνιμη κατάσταση. Είναι χαρακτηριστικό το πώς ο σύνδεσμος βιομηχάνων της Γερμανίας είπε το υποκριτικό «refugees welcome» ξέροντας ότι ένα διαχειρίσιμο ποσό προσφύγων θα ήταν γι αυτούς, όπως και για κάθε βιομήχανο-εργολάβο, ένα ποσό φτηνού-ευέλικτου εργατικού δυναμικού.
Πώς απαντάμε σε όλα αυτά;
Αν θέλαμε να δώσουμε μια απάντηση σε αυτό, σίγουρα δε θα πρέπει να μείνουμε σε μια απλή αλληλεγγύη και μόνο που πολλές φορές επικρατεί, χωρίς να υποτιμάται προφανως το τεράστιο κύμα υλικής βοήθειας στους πρόσφυγες που ξέσπασε πέρυσι μέσα από σωματεία, συλλογικότητες και φοιτητικούς συλλόγους ( βλ. ΦΣ Ιατρικής ΑΠΘ, όπου και πήγαμε στην Ειδομένη) . Είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε σήμερα πως οι πολιτικές που έχουν φέρει Μνημόνια, είναι ίδιες με τις πολιτικές που γέννησαν τους φρικτούς πολέμους στη Μ.Ανατολή. Εν τέλει, αν θέλουμε να εναντιωθούμε στον πόλεμο της Μ.Ανατολής, αυτό περνάει από την εναντίωσή μας στον πόλεμο που διεξάγει κυβέρνηση και κράτος σε όποιον αντιστέκεται και απειλεί την αναγκαία ομαλότητα που θέλουν για συνέχιση της επίθεσης στον κόσμο της εργασίας με το ασφαλιστικό, για συνέχιση της καταστολής ( από δίκες φοιτητών που συνδικαλίζονται εώς δίκες αγωνιστών που υπερασπίζονται το δικαίωμα στην πρώτη κατοικία και δίκες αγωνιστών που αναδεικνύουν τα καψόνια και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης για τους φαντάρους). Μία αναγκαία ομαλότητα για την επιβολή των νέων συνθηκών όπου θα ζούμε και θα (αν)εργαζόμαστε!
 Αυτοί που με δάκρυα κλαίνε για κάθε νέο πνιγμό στη Μεσόγειο, είναι αυτοί που θέλουν διαχωρισμό προσφυγόπουλων και «ελληνόπουλων» στα σχολεία. Δε μας ξεγελούν! Η ρατσιστική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα μας βρει απέναντί τους! Και αυτό που θα βρει απέναντί τους είναι ένα αντιφασιστικό-αντιπολεμικό κίνημα όπου την ίδια ώρα που θα παλεύει για το να σταματήσουν οι πόλεμοι, θα εξασφαλίζει πως όλα τα προσφυγόπουλα θα κάτσουν στα θρανία, όπως και έκανε με περρίσιο θάρρος και αγωνιστικότητα στο Ωραιόκαστρο, παρα τη συγκέντρωση φασιστοειδών και τον αστυνομικό κλοιό που είχε δημιουργηθεί!
-          Να σταματήσει τώρα ο πόλεμος στη Μ.Ανατολή
-Καμία εμπλοκή σε ΝΑΤΟ και ευρωστρατό
- Να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης
-Ένταξη όλων των προσφύγων στον αστικό ιστό, να στατήσει τώρα η πολιτική εγκλεισμού τους και δήθεν φιλοξενίας!


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ-ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 18/3, 12:00, στο Αγ. Βενιζέλου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου