Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (Η΄ΜΗΠΩΣ ΟΝΝΕΔ): ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΒΙΑ ΚΑΙ ΝΟΘΕΙΑ;


Μία σειρά γεγονότων των τελευταίων ημερών αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά την «υπεύθυνη και δημοκρατική στάση» της ΔΑΠ.

Αρχικά, η κατά τα άλλα κατά-των-κομμάτων-και-μόνο-για-τη-σχολή ΔΑΠ ζήτησε να καταγραφούν τα αποτελέσματα της στις φοιτητικές εκλογές ως «ΟΝΝΕΔ» (νεολαία ΝΔ). Φυσικά, κάτι τέτοιο δε μας εκπλήσσει καθώς είναι χρόνια γνωστή η σύνδεση της ΔΑΠ με τη γαλάζια νεολαία. Γιατί όμως η ΔΑΠ απέκρυψε αυτή της την επιλογή; Μήπως οι εν δυνάμει ψηφοφόροι της (αλλά και πολλοί μη καλά πληροφορημένοι υποψήφιοι και μέλη της)  «ενοχλούνταν» από την ισοδυναμία ΔΑΠ<=>ΟΝΝΕΔ; Άλλωστε κανείς δε θα ήθελε να εξισωθεί με τους τραμπούκους και κατά περιπτώσεις δολοφόνους της ΟΝΝΕΔ (π.χ. δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα).

Μιλώντας για τραμπουκισμούς, δε μπορούμε να μη σχολιάσουμε τη στάση της ΔΑΠ την ημέρα των εκλογών. Μπράβοι πληρωμένοι από την ίδια κυνήγησαν και ξυλοκόπησαν φοιτητές εντός του πανεπιστημίου. Μπράβοι πληρωμένοι, οι οποίοι κυκλοφορούσαν κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των εκλογών στο χώρο του ΑΠΘ πουλώντας προστασία στη ΔΑΠ οι οποίοι μάλιστα οπλοφορούσαν.

Ταυτόχρονα, η υπευθυνότητα που τόσο πολύ καυχιέται ότι έχει η ΔΑΠ, ξαφνικά εξαφανίστηκε… μαζί και οι ΔΑΠίτες! Την ίδια στιγμή που πληροφορούμασταν  για τα «κατορθώματα» των μπράβων τους, αυτοί κρύβονταν γιατί «κινδύνευαν». Οι ΔΑΠίτες εγκατέλειψαν τη διαδικασία της ψηφοφορίας δύο φορές αλλά και αργότερα έφυγαν παίρνοντας μαζί τους ένα από τα 4 μέλη της εφορευτικής επιτροπής αδιαφορώντας πλήρως για τη διαδικασία της καταμέτρησης. Ενώ τους ζητήθηκε επανειλημμένα να γυρίσουν, απαξίωσαν μία ακόμη διαδικασία του συλλόγου (είναι ήδη γνωστή η απαξίωση τους στις γενικές συνελεύσεις). Η καταμέτρηση ξεκίνησε αφού επέστρεψαν.

Οι επιλογές αυτές δεν αφορούν μόνο τη μέρα των εκλογών, αλλά είναι μέρος μιας συνολικής αντίληψης που προωθείται από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις σχολές. Της αντίληψης του ατομικού δρόμου, της απαξίωσης των συλλογικών διαδικασιών, της απονέκρωσης των φοιτητικών συλλόγων και της μετατροπής των πανεπιστημίων από χώρους έντονης πολιτικής, πολιτιστικής ζωής και συγκρότησης κοινωνικών αγώνων σε αποστειρωμένα κάτεργα.

Σε πείσμα της ΔΑΠ αλλά και όσων έχουν αντίστοιχες επιδιώξεις, εμείς αγωνιζόμαστε συλλογικά και από τα κάτω για να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν!

ΥΓ.  Όταν η ΔΑΠ μιλάει για νοθεία αναφέρεται στο 6ο έτος όπου με 35 υποψηφίους πήρε μόλις 15 ψήφους; Την επόμενη φορά να ενημερώσει καλύτερα τους υποψηφίους της για την εκλογική τους κάθοδο.

    ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ, ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΙΑ ΖΩΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου