Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

«Ο πόλεμός τους διαλύει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους».

Την Πέμπτη 15/6 διεξάγεται στη Θεσσαλόνικη η σύνοδος κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ. Μια σύνοδος που έρχεται να νομιμοποιήσει τις σφαγές και διώξεις Παλαιστινίων  στην πολυτάραχη γειτονιά μας, αλλά και να προωθήσει μια συνολικότερη πολιτική όπου στο όνομα τάξης και ασφάλειας, τα κράτη, αρχής γενομένης απ τις ΗΠΑ, καταστέλλουν τους πληθυσμούς τους στο εσωτερικό τους και διεξάγουν μια επιθετική πολεμική τακτική με μόνα θύματα τους λαούς των εκάστοτε χωρών. Χαρακτηριστικό αποτέλεσμα των παραπάνω ότι εδώ και αρκετό καιρό η Μ.Ανατολή είναι σε συνεχή ιμπεριαλιστική πίεση με μόνο αποτέλεσμα τις σφαγές και τους ξεριζωμούς των λαών εκεί πέρα.
Ο παλαιστινιακός λαός παλεύει εδώ και αιώνες για την ανεξαρτησία του. Τα τελευταία χρόνια, το κράτος του Ισραήλ προσπαθεί να επιβάλλει την κυριαρχία του. Τα νούμερα μιλάνε απο μόνα τους: 7.000 παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι, 7.000.000 παλαιστίνιοι στη διασπορά. Το ισραηλινό αστικό κράτος αρπάζει τη γη των παλαιστινίων και τους χρησιμοποιεί ως φθηνά εργατικά χέρια στην ίδια τους τη χώρα.
Εδώ βέβαια δε πρέπει να ξεχνάμε και τον ενεργό ρόλο της Ελλάδας και της ελληνικής αστικής τάξης σε αυτό το οργανώμενο έγκλημα. Όσο αλληλέγγυα και αν θέλει να δείχνει φαινομενικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στους λαούς της Εγγύς Ανατολής, είναι αυτή που με τη δίκη της συγκατάθεση έφυγαν τα πολεμικά βομβιστικά αεροπλάνα από τη βάση του ΝΑΤΟ στη Σούδα της Κρήτης ρίχνοντας χημικά στο συριακό λαό, κατ εντολή του Τραμπ και των ΗΠΑ. Η Ελλάδα ως κράτος – μέλος του ΝΑΤΟ άλλωστε, είχε ενεργό συμμετοχή σε κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση που έγινε στη Μ. Ανατολή. Ας μη ξεχνάμε βέβαια πως η Ελλάδα παραμένει 2η χώρα στο ΝΑΤΟ όσον αφορά το ποσοστό του ΑΕΠ που δαπανά για πολεμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό, ενώ ετοιμάζονται κι άλλες τέτοιες νέες μεγάλες αγορές.
Ο πόλεμος είναι προ των πυλών και η κατάσταση στις γειτονικές χώρες ήδη μυρίζει μπαρούτι. Όμως πόλεμος δεν υπάρχει μόνο όπου βλέπουμε πυρομαχικά και όπλα.
Ο σύγχρονος αυτός πόλεμος διεξάγεται με πολλά μέσα και όχι μόνο με τη μορφή εμπόλεμης σύρραξης. Σύγχρονα μέσα καταστολής, κυβερνοπόλεμος, παραπληροφόρηση, χρηματοδότηση ακροδεξιών και σκοταδιστικών μορφωμάτων όπως ο ISIS, συνθέτουν ένα νέο πλέγμα «υβριδικού» πολέμου που διεξάγεται με κάθε τρόπο και μέσο. Απ’ τις στρατιωτικές ασκήσεις του ελληνικού στρατού για την καταστολή πλήθους, τις εκατοντάδες διώξεις αγωνιστών, μέχρι την προμήθευση από το κράτος του Ισραήλ των δακρυγόνων που πετάγονται ενάντια στους διαδηλωτές στην Ελλάδα, έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια νέα κατάσταση στην οποία καλούμαστε να απαντήσουμε.
Τα αστικά κράτη εντείνουν την καταστολή στο εσωτερικό τους και μονιμοποιείται μια κατάσταση κράτους «έκτακτης ανάγκης» σε όλες τις χώρες με χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Τουρκίας και τις χιλιάδες διώξεις και φυλακίσεις με το ιδιότυπο καθεστώς «σουλτάνου»  Ερντογάν που επικρατεί εκεί και τις επιθέσεις κατά των Κούρδων ανταρτών.
Ο αγώνας για ειρήνη-γη-ελευθερία πρέπει να είναι συνολικός. Πέρα απ την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό στο δίκαιο αγώνα για ανεξαρτησία τους, δίνουμε μαζί τους τον κοινό αγώνα ενάντια στις πολιτικές που γεννάνε πόλεμο, φτώχεια, εξαθλίωση και ανεργία. Οι πολιτικές αυτές, είτε ακούν στο όνομα ΗΠΑ ΕΕ ΝΑΤΟ, είτε σε οποιοδήποτε άλλο όπως Ισραήλ, Ρωσία, Τουρκία, Ελλάδα, όλες έχουν κοινό παρονομαστή το κεφάλαιο και σκοπεύουν στην εξασφάλιση των συμφερόντων των από πάνω για την εξαθλίωση των από κάτω.
Το μόνο που έχουμε να χάσουμε σε αυτό των αγώνα είναι η αλυσίδες της επισφάλειας, της ανεργίας, οι αλυσίδες που μας θέλουν δούλους των αφεντικών και στρατιώτες στα πολεμικά τους σχέδια. Δε θα γίνουμε κρέας στα κανόνια τους!

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ-ΙΣΟΤΗΤΑ-ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ-ΙΣΡΑΗΛ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15/6, 19:00 στο Αγ. Βενιζέλου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου