Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΔΑΠ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΜΑΚ

Είναι γνωστό, και το έχουμε αναφέρει σε πολλές ανακοινώσεις μας, πως η ΔΑΠ όντας πολιτική δύναμη, δεν επιλέγει ποτέ να κάνει πολιτική μες στο σύλλογο και αντ’ αυτού επιλέγει το ρόλο του γραμματέα ή του wannabe φιαλαράκι μες στη σχολή. Αλήθεια είναι δύσκολο να κάνει κανείς πολιτική ενώ πρέπει να στηρίξει τις πιο αντιδραστικές πολιτικές για τα πανεπιστήμια που μεταφράζονται σε πέταγμα πολλών φοιτητών εκτός σίτισης, ανοιχτή στήριξη σε μεγαλοεπιχειρηματίες για χρηματοδότηση-ξεπούλημα των σχολών (καθώς για κανένα λόγο δε θα μιλήσουν για κρατική χρηματοδότηση) και μιλώντας πιο συγκεκριμένα για τη σχολή μας, ανοιχτή στήριξη στον ψευτοεπιστημονίστικο ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ που λειτουργεί σαν εργοδότης και μοιράζει ασφαλιστικές παροχές ( έναντι πάλι μιας αναγκαίας κρατικής και χωρίς περιορισμούς ασφάλισης για τους μισθωτούς γιατρούς).

Έτσι και έγινε και αυτή τη φορά, όπου η ΔΑΠ της σχολής επέλεξε να κάνει ημερίδα ενημέρωσης προκλινικών μαθημάτων. Η ντροπή της και ασχήμια αυτής της παράταξης τόσο μεγάλη γι αυτό και ούτε καν να στηρίξει η ίδια ότι τέτοιες βλακείες θα τις κάνει στη σχολή γι αυτό και μετακόμισε στο ΠΑΜΑΚ. Αυτό το έκανε με τον ευφάντστο κιόλας τρόπο να μην ανακοινώνει ακριβή τοποθεσία στην αφίσα της γιατί μάλλον τα πανηγυράκια που θέλει να στήσει με τους πρωτοδευτεροετείς θέλει να είναι για επιλεγμένα άτομα, όπου αύριο μεθαύριο θα θελήσει να τους εντάξει στην γαλάζια σαπίλα τους.

Για κακή τους τύχη όμως, εμείς ως σχήμα βρήκαμε την τοποθεσία της εκδήλωσης με σκοπό να παρεμβούμε στους ανυποψίαστους φοιτητές και σίγουρα να χαλάσουμε την τελετουργία που στήνουν για να το παίξουν υπεύθυνοι και διαβαστεροί με στιβαρές γνώσεις για τα μαθήματα. Όταν μπήκαμε στο χώρο της εκδήλωσης,η εικόνα που αντικρίσαμε ήταν μια δεκάδα δαπίτες της σχολής με άλλους τόσους δαπίτες και στελέχη της ΟΝΝΕΔ από το ΠΑΜΑΚ να περιφρουρούν σα μπράβοι την εκδήλωσή τους. Και σαν να μην έφτανε αυτό, όταν ζητήθηκε από μέλος μας να διαγραφτεί βίντεο που μαγνητοσκοπούσε τα πρόσωπά μας ( με σκοπό προφανώς τη δημόσια διαπόμπευση μεμονωμένων περιστατικών και προσωπικών χαρακτηριστικών συντρόφων μας), μέλη της ΔΑΠ ΠΑΜΑΚ κινήθηκαν προς το μέρος μας απειλώντας πως θα μας διώξουν γιατί είναι ο χώρος τους εδώ και κάνουν κουμάντο ( σ’ λενα δημόσιο αμφιθέατρο?!). Ως σχήμα δε δώσαμε σημασία στους ψευτοτσαμπουκάδες και εξασφαλίσαμε την παραμονή μας στο χώρο, ζητώντας παράλληλα δημόσια και ανοιχτή τοποθέτηση της Δαπ Ιατρικής για τα ζητήμτα που τρέχουν σε σχολή και κοινωνία γενικότερα με τους ΔΑΠίτες της σχολής να μην απαντάνε και τη ΔΑΠ Παμακ να παίζει το ρόλο του μεσολαβητή-δικηγόρου ( αφού το ρόλο του μπράβου μας τον έδειξε απ την αρχή)

Η ιστορία θα μπορούσε να τελειώσει εδώ, όμως πληροφορηθήκαμε πως τις επόμενες μέρες κυκλοφόρησε ψήφισμα σε φοιτητικούς συλλόγους της Πάτρας που αναφέρεται σε σοβαρό τραυματισμό (?!?) μέλους από μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Ε λοιπόν, για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους. Ήμασταν εκεί ως ΚΑΡΦΙ ΕΑΑΚ και ο μόνος τραυματισμός που υπάρχει είναι αυτή η διαρκής μαυρίλα και σαπίλα που θέλει να στήσει η ΔΑΠ πανελλαδικά με συλλόγους-αδερφότητες, βολέματα, ρουφιανιές και μπραβιλίκια και δημόσιες σχέσεις!

Καμία ανοχή στις πρακτικές τους!
Καμία ανοχή στην (α)πολιτική τους!

Αυτοί και όμοιοι και παρόμοιοι εκφραστές τους θα μας βρίσκουν απέναντί τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου