Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012


ΕΙΤΕ ΜΕ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ,
                                                        ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Το Σάββατο 17 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε μια από τις πιο μαζικές πορείες. Το μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων είχε από τις πιο μεγάλες συμμετοχές  των τελευταίων χρόνων. Μετά την πορεία οι φοιτητές αποφάσισαν να επιστρέψουν στο πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα στον  χώρο της πρυτανείας, όπου συνεχιζόταν η κατάληψη των απεργών. Στόχος των φοιτητικών συλλόγων ήταν να προασπίσουν το άσυλο και την απεργία. Παρόλα αυτά το κράτος αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις καταστολής του με κάθε τρόπο, ώστε να σπάσει την απεργία και την κατάληψη των εργολαβικών υπαλλήλων. Έτσι τα ΜΑΤ, με πρόφαση τα επεισόδια που γινόντουσαν στην Εγνατία, εισέβαλαν στο χώρο των πανεπιστημίων και επιτέθηκαν στο μπλοκ των φοιτητών με αισχρό τρόπο. Μετέτρεψαν το χώρο της πρυτανείας σε πεδίο μάχης, πνίγοντάς τον σε ασφυξιογόνα και δακρυγόνα. Προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο που βρισκόταν εκεί με χειροβομβίδες κρότου λάμψης, με τυφλή βία και άγριο ξύλο εναντίον τους και προχώρησαν σε άδικες συλλήψεις όσων με αυτοθυσία παρέμειναν στο χώρο για να υπερασπιστούν αυτά που πιστεύουν.
Αυτά που πιστεύουμε δεν τα υπερασπιζόμαστε μόνο στο δρόμο αλλά και κάθε μέρα με την παρουσία και τη στάση μας στον κοινωνικό χώρο που βρισκόμαστε. Γι αυτό το λόγο πραγματοποιήσαμε την Τρίτη 20 Νοέμβρη μαζική παράσταση στο γραφείο του προέδρου της σχολής απαιτώντας από τον πρόεδρο να καταγγείλει την είσοδο της αστυνομίας στο άσυλο και τη βίαιη επίθεση κατά των φοιτητών, να πάρει θέση υπέρ της απεργίας των εργολαβικών και να ζητάει εκ μέρους της ιατρικής σχολής την απόσυρση των κατηγοριών των 16 συλληφθέντων. Ο πρόεδρος με γελοίες προφάσεις προσπάθησε να αποφύγει να πάρει θέση για όλα αυτά και έφυγε τοίχο τοίχο από το γραφείο του, χωρίς ουσιαστικά να δώσει κάποια απάντηση.
Καταλαβαίνει κανείς πολλά για το ρόλο αυτού του ανθρώπου, ο οποίος αντί να εκδώσει ένα χαρτί στήριξης προς τους συλληφθέντες φοιτητές, ένας εκ των οποίων είναι πρωτοετής συμφοιτητής μας, προτίμησε να κρυφτεί πίσω από την αμφιλεγόμενη ανακοίνωση του Μυλόπουλου, που ουσιαστικά στοχοποιούσε τους απεργούς. Αν νομίζει ότι τελειώσαμε με μια μαζική παράσταση στο γραφείο του κάνει λάθος. Το χαρτί αυτό θα βγει και θα είναι υπογεγραμμένο από τη γενική συνέλευση τμήματος.

·       ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ.

·       ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 27/11 ΣΤΙΣ 10:30 ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου