Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012


Προς κάθε «κυρία» Σαρδέλη,
50 μέρες τώρα ένα μεγάλο κομμάτι του ΑΠΘ αποφάσισε από τη δικιά του μεριά να αναστείλει τη φυσιολογική λειτουργία του πανεπιστημίου. Οι εργολαβικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ προχώρησαν σε απεργία για να διεκδικήσουν ανθρώπινους όρους εργασίας και ζωής. Μια μεγάλη μερίδα των ανθρώπων αυτών δουλεύουν στην  καθαριότητα, οπότε δουλειά τους ήταν να ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ. Οπότε αφού αποφάσισαν να απεργήσουν για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΖΑΝ. Κι έτσι δημιουργήθηκαν τα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.
 Το γεγονός ότι επιβαρύνεται η υγιεινή  και η δικιά μας και των καθηγητών και των άλλων εργαζομένων του ΑΠΘ δεν σημαίνει ότι σε αυτό τους τον αγώνα οι εργολαβικοί υπάλληλοι είναι απέναντι μας. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν στραφεί απέναντι στον εργολάβο τους, ο οποίος τόσα χρόνια τους φερόταν σαν απλά εργαλεία για να πλουτίζει. Όσο άξιζε για αυτόν μια σκούπα τόσο άξιζε και μια καθαρίστρια. Συνεπώς όπως και αυτοί δεν στράφηκαν απέναντι μας έτσι κι εμείς το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να σεβόμαστε τις αποφάσεις τους και να μην καθαρίζουμε, υποκαθιστώντας τους.  Από κει και πέρα αν θεωρούμε τον αγώνα και τα αιτήματα αυτά δίκαια οφείλουμε να συνταχθούμε μαζί τους με γενικές συνελεύσεις και αποφάσεις που βάζουν τους φοιτητικούς συλλόγους σε μια μάχη που μπορεί να κερδίσει.
Υπάρχουν απόψεις όπως «στηρίζουμε τους εργολαβικούς πηγαίνοντας σε πορείες, αλλά το καθάρισμα της σχολής από εμάς δεν τους δημιουργεί εμπόδιο στην απεργία τους» ή «η συσσώρευση σκουπιδιών  είναι παράπλευρη απώλεια κι όχι το μέσο πίεσης τους» . Αυτές όλες τις απόψεις τις ακυρώνει η ξεκάθαρη θέση των εργολαβικών «ο καθένας στην πανεπιστημιακή κοινότητα έχει ένα συγκεκριμένο ρόλο. Δεν μπορείτε να καθαρίζετε εσείς για εμάς».
Το Σάββατο μια ομάδα φοιτητών με αρχηγό την Σαρδέλη, μέλος ΔΕΠ της φαρμακολογίας και γνωστή για τις πολιτικές τις θέσεις απέναντι σε κάθε αγώνα και εργατική διεκδίκηση, καθάρισαν την σχολή. Μάλιστα είναι τόσο άθλιοι που το είχαν προγραμματίσει για Κυριακή και τελικά το έκαναν στην πουστιά το Σάββατο, γιατί φοβόντουσαν να μας αντιμετωπίσουν. Κι αφού τόσο σίγουροι ήταν ότι καλώς καθάρισαν τη σχολή ας έβγαιναν να ενημερώσουν τους απεργούς και όσους στηρίζουν τον αγώνα τους και ας τους καλούσαν και αυτούς σε αυτή τους την «αγαθοεργία». Βέβαια μπροστά σε έναν εργολαβικό, όλοι εσείς που καθαρίσατε, θα βγάζατε το σκασμό. Όταν θα σας έλεγε το πόσο απαραίτητοι είναι και το πώς τελικά επιβιώνουν και ακόμα ακόμα πως είναι να καθαρίζεις απλήρωτος επί 6 μήνες και όχι ένα Σάββατο πρωί θα καταπίνατε τη γλώσσα σας και θα κουνούσατε το κεφάλι.
Οπότε, πάρτε σκούπα και φαράσι και μαζέψτε τα σκουπίδια. Συγκεντρωθείτε και σπάστε την απεργία των εργολαβικών. Βγάλτε τους στο περιθώριο, αφαιρέστε τους τη ζωή.  Μην σας νοιάζει, δεν σας αγγίζει. Εσείς ζείτε, εσείς έχετε να φάτε. Γεμίστε την κατσαρόλα τους με τις σάπιες ιδεολογίες σας που φωνάζουν «στα αρχίδια μας γράφουμε τους αγώνες σας». Μετά όμως όταν θα έρθει η σειρά σας μην ρωτάτε «Για ποιον χτυπάει η καμπάνα;»
Φτυνε καλα σημαδευε σωστα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου